14 стабілізаційних пунктів вже передали ЗСУ БФ “Разом для України” та Stabnet

У сучасних умовах війни питання порятунку життів стає особливо гострим. Мобільні стабілізаційні пункти СТАБНЕТ — це інноваційне рішення, що забезпечує можливість надання екстреної медичної допомоги в найскладніших умовах. Завдяки фонду «Разом для України», який одним із перших підтримав цей проєкт, на передову вже було передано 14 таких мобільних операційних. Вони рятують життя там, де це найнеобхідніше.

На днях у Києві відбулася передача чергового, вже 14-го СТАБНЕТу для медичної служби Служби безпеки України. Проєкт створення цього мобільного пункту став можливим завдяки спільним зусиллям багатьох небайдужих людей. На передачі були присутні представники фонду, а також відомий французький військовий експерт і блогер Ксав’є Тительман. Їхня фінансова  та організаційна підтримка, а також внески від Agir Ensemble Pour l’Ukraine, AFUCA, Unis pour l’Ukraine дозволили побудувати цей стабпункт.

Ксав’є Тительман – французький воєнний експерт. Свого часу він працював у військово-морській авіації та готував місії для Rafale. Зараз є консультантом з питань повітряної оборони та аеронавтики.

Від початку війни в Україні Тительман коментує перебіг подій на різних каналах французького телебачення, а також веде власний канал на Youtube – @XavierTytelman. На відміну від інших, Тительман не просто аналізує дані з відкритих джерел, а розповідає про те, що бачив на власні очі. Він регулярно відвідує різні ділянки лінії фронту в Україні та має власну «мережу» з франкомовних бійців української армії. Тож мало хто з французьких фахівців настільки відчуває та розуміє українську війну.

СТАБНЕТ — це повністю обладнана операційна, що завдяки своїй мобільності дозволяє надавати допомогу на місці, не втрачаючи дорогоцінного часу. У порівнянні з іншими медичними рішеннями, СТАБНЕТ вирізняється своєю легкістю та швидкістю розгортання. Маючи вагу всього 2 тонни, його можна транспортувати звичайним пікапом чи позашляховиком, що робить його надзвичайно зручним для використання у важкодоступних зонах.

Керівник ГО Stabnet Ігор Добровольський наголосив на важливості цієї підтримки: «Я вдячний фонду «Разом для України» за постійну допомогу та віру в наш проєкт. Якби не фонд, СТАБНЕТ міг би так і не стати реальністю».

Ефективність СТАБНЕТу вже підтверджено на практиці. Геннадій Заболотний, менеджер проєктів фонду, підкреслив, що один стабілізаційний пункт може рятувати близько 100 життів на місяць. «Цей проєкт дуже важливий в умовах війни, бо він рятує життя. Був випадок, коли 17 людей за один день отримали допомогу в стабілізаційному пункті і шанс на життя», — зазначив він.

Мобільні стабілізаційні пункти СТАБНЕТ є прикладом того, як інноваційні рішення можуть бути застосовані для порятунку життів навіть в екстремальних умовах війни. Завдяки підтримці небайдужих людей та організацій, подібні проєкти дозволяють ефективніше надавати допомогу і забезпечувати медичну підтримку там, де це найнеобхідніше. 

Фонд «Разом для України» продовжує співпрацю з ГО Stabnet для розвитку й удосконалення цієї системи. Кожен переданий стабілізаційний пункт — це десятки, а іноді й сотні врятованих життів щомісяця.



/* */