Фонд «Razom for Ukraine» передав вже 400 автомобілів для захисників

Проєкт «Cars for Victory» або «Авто для перемоги» американсько-українського фонду «Razom for Ukraine» у червні відзначив 2 роки успішної роботи  в рамках програми підтримки захисників та захисниць України «RAZOM Heroes».

Станом на вересень 2024 року на рахунку проєкту вже 400 автомобілів, переданих захисникам. Це понад 300 поїздок у зону бойових дій  та сотні тисяч кілометрів доставки авто з Європи до найгарячіших точок сходу України. Ці автомобілі вже забезпечили потреби понад 10 000 військовослужбовців, виконуючи важливі завдання в медичних, логістичних та евакуаційних напрямках. Завдяки цьому проєкту українські захисники отримують не лише мобільність, але й можливість оперативно реагувати на найскладніші виклики на фронті.

Проєкт займається всіма етапами доставки авто. Спочатку обирається автомобіль, залучаючи партнерів за кордоном, які оглядають та перевіряють його технічний стан. Після схвалення, готується необхідна документація та організовується доставка до кордону та по території України. В Україні автомобіль проходить технічне обслуговування, ремонт за потреби, після чого доставляється безпосередньо в зону бойових дій, де вже передається військовослужбовцям.

Як зазначив керівник проєкту Сергій Митрофанський, 400 автомобілів здаються значною кількістю, але на фоні понад 3000 заявок, які проект має на сьогодні – це лише крапля в морі. Досягти кількості в 400 автомобілів стало можливим завдяки нашим партнерам, серед яких Австралійська федерація українських організацій на чолі з Катериною Аргіру, фонди «Сильні духом», «Від серця до серця» та «Буча незламна». Крім того, проект має волонтерів з 11-ти країн, які допомагають оперативно оглянути та обрати автомобілі для наших військових.

«З початку проєкту ми поставили перед собою мету – передавати 1 автомобіль кожні 2 дні, тобто 15 в місяць, однак цього року ми передаємо від 20 до 30 авто щомісяця. Щиро дякую нашій команді фонду «RAZOM», яка невпинно працює щодня для досягнення цієї мети», – поділився керівник проєкту «Cars for Victory» фонду «Разом для України».

Таким чином, проєкт «Cars for Victory» став невід’ємною частиною підтримки українських військових на фронті. Завдяки зусиллям фонду «Razom for Ukraine», волонтерів, партнерів та небайдужих людей, цей важливий внесок у перемогу продовжує зростати, забезпечуючи наших захисників необхідними автомобілями.



/* */